Möbelvaruhuset

Bästa bäddsoffan 2020 – Bekväm att både sitta och sova i

Bästa bäddsoffa

Bästa bäddsoffan 2020 – Bekväm att både sitta och sova i

Att köpa en bäddsoffa var något som förr i tiden var otroligt vanligt, det vill säga betydligt mer vanligt än vad det är idag. Men faktum är att bäddsoffan faktiskt är på väg att få sin revansch, där allt fler idag väljer att investera i en bäddsoffa.

Anledningen till att bäddsoffan blir allt mer populär är för att allt fler inser att deras utformning både är praktisk, den tar liten plats, den fyller flera funktioner, och så slipper man lägga pengarna på två separata möbler. Däremot är det inte alltid helt lätt att hitta den bästa bäddsoffan, och det är det vi vill hjälpa er med i den här texten!

Här kommer vi inte bara gå igenom de bäddsoffor som vi anser är bäst, utan vi kommer även prata om bäddsoffor överlag och hur man ska gå tillväga för att hitta den som passar en själv bäst. Idag finns det gott om kvalitativa alternativ att välja bland, så vi hoppas att vår text kan hjälpa er på vägen.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Exklusiv: Howard Luxor Bäddsoffa Pocket 3-sits 

Howard Luxor Bäddsoffa Pocket

Howard Luxor Bäddsoffa Pocket 3-sits är en riktigt exklusiv och väl tilltagen bäddsoffa som många kan glädjas av. Den må se någorlunda liten ut i sin storlek, men faktum är att den som 3-sitsig soffa upplevs som mer än rymlig.

Här är fjädringen otroligt komfortabel med en madrass på 10cm, och armstöden är både kraftiga och breda för extra stabilitet. Med andra ord kommer du både sova väldigt gott och sitta skönt. Dessutom är modellen i sig mycket hållbar, och den kommer i mängder av färg- och tygalternativ!

Visa priset

Prisvärd: Tärnö U-soffa bäddsoffa

Tärnö U-soffa bäddsoffa

Den här U-soffan från Tärnö kan komma att bli en riktig favorit om ni vill investera i en prisvärd, generös och kvalitativ bäddsoffa. Har ni dessutom en stor familj kan den här göra sig otroligt bra!

En väldigt stor fördel med den här bäddsoffan, utöver att den kan användas som både vanlig soffa och som temporär eller permanent säng, är att den kommer med en hel del förvaring. Soffan är stor men känns ändå som smidig att hantera tack vare dess utformning. Som bäddsoffa är den också riktigt behaglig och stabil!

Visa priset

Budget: Uppsala Divansoffa med bäddfunktion och förvaring

Uppsala Divansoffa med bäddfunktion

Som bästa bäddsoffa i vår budgetkategori anser vi att Uppsala Divansoffa är ett riktigt praktexempel. Den här bäddsoffan kommer inte bara till ett väldigt bra pris som gör den tillgänglig för fler personer, utan den har även en smidig utformning som gör att den kan passa in på de flesta platser.

Tack vare att den här formad som en hörnsoffa kan du lätt placera den för att ta så lite plats som möjligt. Sovplatsen är också stor och rymlig, där dess rejäls fjädring ser till att du sover gott. Soffan kommer även med förvaring för att bespara dig extra utrymme. Väldigt praktisk och funktionell på många sätt, och så finns den i mängder av färg- och tygalternativ.

Visa priset

Varför ha en bäddsoffa?

Att ha en bäddsoffa är något som många kan få väldigt stor både nytta och glädje av, inte minst om man bor i en bostad med mindre ytor eller om bostaden i sig inte är så stor. Investerar du i en bäddsoffa behöver du nämligen inte köpa både en soffa och en säng, utan istället har du två olika möbler i en och samma.

Det här är otroligt smart och sparar både mycket plats, pengar och även en hel del energi på att försöka lösa placeringen av alla möbler i den trånga planlösningen. En bäddsoffa kan även komma till stor användning om ni ska inreda ett rum som ska agera allrum till vardags, men som kanske vissa dagar även ska agera sovrum.

Med andra ord finns det många fördelar med att ha en bäddsoffa, det vill säga oavsett vilken bostad eller vilken planlösning det gäller. Har ni en bäddsoffa i ett rum i hemmet har ni alltid en extra säng över vid behov, samtidigt som ni får en snygg och praktisk inredningsdetalj när den inte används.

Många av de bäddsoffor som säljs idag är också otroligt behagliga att sova i då de är väldigt välgjorda och håller hög komfort. Fjädrarna är ofta rejäla, fyllningen stadig, madrassen skön, ställningen robust och formen praktisk – allt för att den ska vara bekväm och bra att sova i, men också funka bra som soffa!

Fungerar bäddsoffa som vanlig soffa?

En bäddsoffa är, precis som vi förklarat tidigare, en soffa som du hur enkelt som helst kan förvandla till en säng. Med andra ord är det en möbel som ser ut som en soffa innan man väl vecklar ut den till en säng. Så svaret på frågan är att ja, bäddsoffan fungerar som en vanlig soffa bara med skillnaden att de har lite extra mycket praktiska funktioner.

Innan du fäller ut bäddsoffan till en säng är det alltså möjligt att använda soffan som en vanlig sådan. Vissa modeller är mer lika vanliga soffor än andra beroende på dess kvalité och hur de är utformade, men överlag ser de väldigt bra ut och smälter lätt in i hemmet.

Beroende på vilken bäddsoffa du köper så kommer såklart storleken, antalet sittplatser, sängens kvalité och dess praktiska funktioner variera, men oavsett vad så fungerar den som en vanlig soffa så länge du inte har bäddat ut den!

Olika typer av bäddsoffor

Eftersom utbudet av bäddsoffor blir allt mer kvalitativt och välutvecklat idag finns det väldigt många olika varianter att välja mellan. Förut hade man ofta rätt så förutfattade meningar om just bäddsoffor då de dels var väldigt obekväma att båda sitta i och sova på, och dels för att man tänkte att de skulle se ut på ett visst sätt för att klassas som bäddsoffa.

Idag finns det en väldig skillnad där, och idag är det absolut inte nödvändigt att en bäddsoffa ser ut på ett visst sätt. Det är alltså inte längre nödvändigt att du utgår från att du vill ha en bäddsoffa, utan idag kan du utan problem utgå från den soffa du vill ha och sen bara välja och vraka bland de olika alternativen med bäddfunktion.

Oavsett om du vill ha en stor eller liten, en avlång eller kort, en hörnsoffa eller en rak modell, och oavsett hur många platser du vill ha så finns det många olika modeller att kolla vidare på. Det bästa med det här är att det ofta finns en bäddsoffa för alla hem, oavsett hur mycket du får plats med och hur ofta soffan ska användas.

Sen kan såklart skillnaderna variera även i kvalité och komfort beroende på vilken bäddsoffa du väljer, samt när det kommer till hur smidig den är att göra om till säng. Vissa håller högre kvalité och erbjuder liknande komfort och ergonomiska läge som en vanlig säng, medan andra är lite mer slappa och mjuka i formen.

De soffor som kommer i lite mer kompakta och robusta utformningar, eller också de som kommer i en så kallad bäddsoffa med divan, liknar mer en vanlig soffa än de lite mer avlånga och högre bäddsofforna. Däremot kan de avlånga vara smidigare att hantera.

Här får du helt enkelt avgöra om du vill ha en enklare variant eller en som är mer lik en vanlig soffa. Det finns gott om möjligheter att hitta en bäddsoffa helt efter egen smak, både vad gäller form, färg, storlek och hantering!

Våra favoritbäddsoffor


Exklusiv: Howard Luxor Bäddsoffa Pocket 3-sits 

Howard Luxor Bäddsoffa Pocket

Den här bäddsoffan är en så kallad Howardmodell som kommer i en väldigt lyxig och elegant tappning. Trots att soffan är mycket exklusiv kommer du verkligen att belönas med en bäddsoffa som håller väldigt hög kvalité, som står sig länge, och som utåt sett ser ut som en helt vanlig soffa.

Med andra ord kan det vara värt en investering, inte minst på sikt. Det bästa med den här varianten är att den kommer i en smidig och praktisk modell. Därmed får den plats i alla hem, och tack vare att den är rak är den också lätt att placera var som helst. Tack vare de robusta armstöden och en riktigt behaglig fjädring är komforten av högsta klass!

Dessutom får du med en väldigt trivsam madrass på hela 10cm i tjocklek, något som i sig kommer bidra till att det med omsorg inbyggda fjädringssystemet gör sig extra bra. Använder du den som vanlig soffa kommer den även då upplevas som riktigt trivsam, och så ser den väldigt stilig ut.

Känner du för att investera i den här bäddsoffan, vilken vi anser är den bästa bäddsoffan i den exklusiva klassen, har du även möjligheten att välja helt fritt vad gäller design. Här kan du välja färg på hjulen, färg på ben, samt tyg som finns i flera olika färger, material och mönster! Allt för att du ska hitta din långvariga favorit av bäddsoffa.

Visa priset

Prisvärd: Tärnö U-soffa bäddsoffa

Tärnö U-soffa bäddsoffa

Tärnö U-soffa bäddsoffa är även det en riktigt högkvalitativ och välgjord variant, men som till skillnad från vår exklusiva vinnare kommer till ett mer prisvärt kostnadsalternativ. Anledningen till att just den här soffan kom att bli vår vinnare i prisvärdhetsklassen beror på att den kommer i en stor och elegant modell samtidigt som den är av en lägre prisklass.

En annan fördel som vi gillar otroligt mycket är att den är av så kallad hörnmodell, vilket innebär att ni med ett större hem eller med lite större yta kan placera den på ett sätt som fortfarande gör att den upplevs som rymlig och smidig på samma gång. Den kommer alltså inte att ta upp hela väggen!

Sen har den här soffan också en hel del förvaring, det vill säga i båda hörnen. Där kan du alltså få plats med lite smått och gott som annars hade tagit plats i hemmet. Utöver det är bäddsoffan av riktigt hög kvalité. Modellen ser ut som en helt vanlig soffa, och den håller hög komfort även som säng. Stadig, hållbar och komfortabel till ett bra pris.

Visa priset

Budget: Uppsala Divansoffa med bäddfunktion och förvaring

Uppsala Divansoffa med bäddfunktion

Letar ni efter en härlig bäddsoffa till ett lägre pris? Då har ni hittat helt rätt! Det här är nämligen en bäddsoffa som levererar både kvalité, funktionalitet och mängder av trivsamma stunder tillsammans då sängutrymmet tar slut eller då ni helt enkelt har en liten yta att jobba med.

Trots att den här bäddsoffan kommer i en lite mindre och smidigare modell har den både förvaring och en stor sovplats där alla kan trivas och sova riktigt skönt. Dess nätta storlek gör att den är enkel att placera och den passar in i allas hem. Sen finns det även en stilren divandel som gör att den verkligen liknar en vanlig soffa.

Det bästa med den här bäddsoffan är inte bara det faktum att den kommer till ett lågt pris, utan vi gillar verkligen också att du kan vända divandelen åt både höger och vänster för anpassningsbar placering. Komforten är hög även här, och så kan du själv välja design!

Visa priset

Alternativa bäddsoffor

Nedan listar vi de bäddsoffor som är bra alternativ till våra favoriter. Samtliga har hög kvalité och komfort och du kommer inte bli missnöjd om du väljer någon av de alternativen.

Dream bäddsoffa med förvaring – budget

Dream bäddsoffa med förvaring

Som en bäddsoffa i budgetkategorin anser vi att den här modellen från Dream gör ett riktigt bra jobb, inte minst i förhållande till vad dess pris gör att man förväntar sig. Här får du nämligen både en stadig och robust bäddsoffa av en lite större modell som erbjuder sittplats för fler och en generös sovplats vid utbäddning.

Dess design talar för en stilren och klassisk modell som passar bra in i alla hem och rum, det tack vare att den har en snygg mörkgrå ton som enkelt smälter in och gör sig bra med det andra. Formen är också funktionellt utformad, vilket gör det lätt att placera den var som helst.

Den här soffan har också en härlig divandel som kan vändas, och så finns det praktisk förvaring som man verkligen kan få nytta av. Vill du göra om den stiliga soffan till säng är det inte svårt, och vi kan lova dig att du sover skönt tack vare den hållbara konstruktionen och högkvalitativa skumfyllningen. 

Visa priset

Gotland bäddsoffa Beddingeasy – prisvärd

Gotland bäddsoffa Beddingeasy

För dig som vill investera i en mer exklusiv bäddsoffa av högsta kvalité, kan vi starkt rekommendera den här bäddsoffan Gotland i modellen Beddingeasy. Dessa är kända för att leverera en kvalité som håller i flera år, samtidigt som de garanterar en behaglig upplevelse både för de som använder soffan och för de som ska sova i den.

Den här soffan må inte se ut som något speciellt på utsidan, men när man väl kollar in den lite närmare kommer man inse att den in princip har allt. Dess smidiga storlek gör att den kan placeras var som helst och i vilket hem som helst, samtidigt som dess robusta konstruktion ser till att den är trygg och stadig.

Tack vare ett specifikt fjädersystem och en extra tjock madrass håller den hög komfort då man ska sova i den. Det går även otroligt snabbt att bädda ut den! Med andra ord en värdig investering trots sitt höga pris.

Visa priset

Polo XL hörnsoffa bäddbar – exklusiv

Polo XL hörnsoffa bäddbar

Polo XL hörnsoffa bäddbar är en riktigt prisvärd bäddsoffa som verkligen kan bli till en stilren medelpunkt i hemmet. Tack vare dess robusta men samtidigt eleganta design passar den inte som handen i handsken oavsett om det gäller en mindre lägenhet eller ett rymligt vardagsrum.

Och utformningen är inte bara stilren, den är också otroligt bekväm att sitta i och känns sådan tryggt pålitlig oavsett om det gäller användning som soffa eller säng. Vi gillar också att den är smidig att bädda ut och att den känns riktigt stadig i alla lägen.

En annan fördel med den här är att den har en divandel som både ger mer utrymme och ett mer rejält intryck. Här finns det även förvaring. Är du intresserad av att investera i den här kan du välja och vraka bland mängder av tyger och färger – riktigt bra och personligt!

Visa priset

Ullrik bäddsoffa – budget

Ullrik bäddsoffa

När vi talar om prisvärda soffor så talar vi om prisvärda sådana, och så talar vi även om de lite billigare sådana. Det här är en sådan lite billigare modell, som trots sitt låga pris verkligen håller en hög standard. Här får du dock en lite enklare variant av soffa som kanske inte ser så exklusiva eller ”soffliknande” ut, men som ändå har en snygg och stilren design.

Den här bäddsoffan kan passa in i de allra flesta bostäder på grund av att den är nätt, smidig och ändå snygg. Dess tyg i sammet gör att den känns rätt lyxig samtidigt som dess form både är praktisk och bekväm. Det är lätt att fälla ut den till en bäddsoffa, och så har den en rätt generös sovplats. Enkel, men praktisk och bekväm helt enkelt!

Visa priset

Asta Bäddsoffa framåt bäddad / Pocket – prisvärd

Asta Bäddsoffa

Asta bäddsoffa framåtbäddad/ pocket kommer till en riktigt prisvärd prisklass! Här kan vi garantera att du får en skön sömn oavsett var du ska sova eller hur du ska sova. Soffan är även otroligt bekväm att sitta i när den inte är utbäddad tack vare dess stadiga men också följsamma form.

Vi gillar verkligen att de har lyckats kombinera en prisvärd och användarvänlig bäddsoffa med hög kvalité och lång hållbarhet – en kombination som de allra flesta vill investera i. Stommen i sig står stadigt och ser till att du sitter eller ligger trygg, samtidigt som det kvalitativa skummet håller sig på plats. Att bädda tar mindre än 5 sekunder!

Visa priset

Bäddsoffa Gotland Beddingeasy framåtbäddad med förvaring – exklusiv

Bäddsoffa Gotland Beddingeasy

Här har vi ännu en exklusiv och högt prisad variant av bäddsoffa, även den här i modellen Gotland. Det som gjorde att vi valde just den här soffan som en av våra alternativ beror inte bara på att den håller otroligt hög kvalité, utan vi gillar verkligen också det faktum att den kommer i en rätt generös storlek som ändå tycks vara smidig att hantera.

Det beror helt enkelt på att den har en så kallad hörnmodell, vilket innebär att den kan placeras i ett hörn för att ta upp mindre utrymme samtidigt som den rymmer flera personer. Formen känns också modern och stilren vilket vi gillar!

En annan riktig funktionell sak med den här soffan är att den har en riktigt snygg divandel som gör att den ser ut som en helt vanlig och exklusiv soffa. Divanen kan placeras både till höger och vänster för justerbar placering, och så har ni även utrymme för förvaring där i.

Det bästa med soffan är däremot är den är både riktigt bekväm och även bra att sova i, det tack vare dess ergonomiska konstruktion och generösa utrymme. Ett smart fjädersystem och en tjock madrass bidrar också till högre komfort. Den ger alltså bra stadga men är samtidigt följsam.

Att bädda ut den går på ett kick då alla kuddar kan sitta kvar som vanligt! Soffan i sig är både tålig, hållbar och smart just för att alla som använder den ska få bästa möjliga upplevelse, oavsett om det gäller soffa eller säng.

Visa priset

 

Bästa bäddsoffan 2020 – Bekväm att både sitta och sova i
Rulla till toppen