Bästa bäddsofforna 2022 – Bekväma och praktiska soffor att sitta och sova i

Guide till årets mest bekväma och praktiska bäddsoffor 2022

Bäddsoffan är en smidig lösning för dig som har ont om utrymme och vill optimera platsen i ditt hem. Idag är bäddsoffan en vanlig möbel i gästrummet som gör det smidigt att bädda när man får främmande på besök. Det är också en praktisk möbel i studentlägenheten där platsen ofta är begränsad.

En fördel med bäddsoffan är att den fungerar som två möbler i ett och gör att du inte behöver investera i två separata möbler. Nedan listar vi 2022:s bästa bäddsoffor med hög komfort, snygg design och goda förvaringsmöjligheter i olika prisklasser.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Exklusiv: Howard Luxor Bäddsoffa Pocket 3-sits 

Howard Luxor Bäddsoffa Pocket 3-sits är en exklusiv soffa med maximal komfort. Den må se någorlunda liten ut i sin storlek, men faktum är att den som 3-sitsig soffa upplevs som mer än rymlig. Designen på bäddsoffan påminner mycket om en helt vanlig soffa, vilket gör att den är enkel att placera vart som helst i hemmet.

Bäddsoffan är byggd med exklusiva fjädrar för att maximera komforten. Själva madrassen är 10 cm hög, vilket är det dubbla om man jämför med en standard bäddmadrass som vanligtvis har en tjocklek på 5 cm. Du kommer alltså både att kunna sova väldigt gott och sitta skönt i denna bäddsoffa. Armstöden är dessutom kraftiga och breda och har dubbla lager möbelskum som ger extra stabilitet.

Howard Luxor Bäddsoffa Pocket 3-sits är 190 cm bred och har en madrassdel som är 140 cm bred och 185 cm lång. Soffan kommer olika tyger som finns i flera olika färger och du kan även själv välja färg möbelbenen och hjulen. Med andra ord kan det vara värt en investering, inte minst på sikt.

Visa priset

Prisvärd: Tärnö U-soffa bäddsoffa

Denna bäddsoffa kan bli en storfavorit hos dig som vill investera i en prisvärd, praktisk och snygg bäddsoffa. Tärnö U-soffa har både ett öppetavslut och en divandel med plats för förvaring i båda ändar. Dess enkelhet och elegans gör att den påminner mycket om en vanlig soffa och kan med enkelhet placeras i vardagsrummet. Soffan har tre lager stoppning på sittstommen vilket gör att den extremt komfortabel och som gjord för daglig användning. Denna bäddsoffa lämpar sig utmärkt för det lite större rummet hos familjer som vill samlas kring tv:n och samtidigt är i behov av en praktisk möbel.

Tärnö U-soffa är en smart möbel som inte kostar skjortan och är ett väldigt bra alternativ för dig som vill välja en prisvärd bäddsoffa. Kvaliteten på soffan är hög och har en stoppning av högkvalitativt kallskum med 35kg densitet. Tyget är ljusgrått i färgen och gjort av ett slitstarkt material som förlänger soffans hållbarhet. Detta är en storfavorit som kan utgöra en viktig del av ditt hem i framtiden.

Visa priset

Budget: Uppsala Divansoffa med bäddfunktion och förvaring

Vårt bästa tips i kategorin budget är Uppsala Divansoffa från Trendrum. Här har du ett dundertips på en smart bäddsoffa som inte bara har ett väldigt bra pris, utan även hög funktionalitet och kvalitet.

Uppsala Divansoffa är av en mindre modell med en längd på 228 cm och ett djup på 148 cm. Detta gör att den passar perfekt i ett mindre rum eller en lägenhet och tillåter dig att bespara extra utrymme. Soffan har goda förvaringsmöjligheter i divandelen vilket gör den extra praktisk och lämplig för dig som har en mindre yta att jobba med. Även om soffan är billigare i priset så tummas det inte på kvaliteten. Uppsala Divansoffa är beprövad i kvaliteten på bäddmekanismen och har Nozag-fjädring för bästa komfort.

Klädseln på rygg- och sittkuddarna avtagbar vilket gör att du kan rengöra soffan vid eventuellt spill. Det innebär också att du enkelt kan ändra utseende på din soffa när du vill få en förändring i hemmet. Soffan kommer i mängder av färg- och tygalternativ vilket ger dig en stor möjlighet att anpassa den efter ditt egen smak och tycke.

Visa priset

Varför ha en bäddsoffa?

När man investerar i en bäddsoffa får man två möbler i en, både en säng och en soffa. Det är en praktisk möbel som kan ge nytta och glädje åt den som bor på en begränsad yta och behöver optimera sin plats. Det är även en möbel som är smart att ha i ett sällskapsrum, då man snabbt kan omvandla rummet till en sovplats när gäster är på besök. En bäddsoffa är en smart möbel som gör att du kan spara både mycket plats, pengar och även en hel del energi på att försöka lösa få ordning på placeringen av dina möbler.

Med andra ord finns det många fördelar med att ha en bäddsoffa, det vill säga oavsett vilken bostad eller vilken planlösning det gäller. Har ni en bäddsoffa i hemmet har ni alltid en extra säng över vid behov, samtidigt som ni får en skön och praktisk soffa när den inte används.

Många av de bäddsoffor som säljs idag är också otroligt behagliga att sova i då de är väldigt välgjorda och håller hög komfort. Fjädrarna är ofta rejäla, fyllningen stadig, madrassen skön, ställningen robust och formen praktisk – allt för att den ska vara bekväm och bra att sova i, men också funka bra som soffa!

Fungerar bäddsoffa som vanlig soffa?

En bäddsoffa är en soffa som du i ett par enkla steg kan omvandla till en säng. Med andra ord är det en möbel som ser ut som en helt vanlig soffa innan man bäddar ut den till en säng. Så svaret på frågan är att ja, bäddsoffan fungerar som en vanlig soffa. Den enda skillnaden är att bäddsoffan har extra praktiska funktioner.

Idag kan det vara svårt att se skillnad på en vanlig soffa och en bäddsoffa. Med snygg design och sköna sittdynor kan en bäddsoffa med enkelhet ersätta en vanlig soffa i vardagsrummet. Precis som med en vanlig soffa kan du välja mellan olika utformningar, storlekar färger och tygkvalitet på en bäddsoffa. Det finns möjlighet att gå på en enkla varianter som smälter in i hemmet, eller statement-soffor i färgstarka kulörer som skapar dynamik i rummet.

Olika typer av bäddsoffor

Eftersom utbudet av bäddsoffor blir allt mer kvalitativt och välutvecklat idag finns det väldigt många olika varianter att välja mellan. Förut hade man ofta förutfattade meningar om bäddsoffor då de dels var väldigt obekväma att båda sitta och sova i, och dels för att man tänkte att de skulle se ut på ett visst sätt för att klassas som bäddsoffa.

Numera ser det annorlunda ut och det finns många snygga bäddsoffor att välja på. Detta oavsett om du vill ha en stor eller liten, avlång eller kort, hörnsoffa eller en rak modell. Det finns ofta en bäddsoffa för alla hem, oavsett hur stort ditt hem är och hur ofta soffan ska användas.

Precis som med vanliga soffor finns det bäddsoffor i olika kvaliteter och prisklasser. Därför kan det vara bra att fundera på vilken funktion bäddsoffan ska fylla i just ditt hem. Om bäddsoffan är tänkt att vara en central möbel i vardagsrummet och användas dagligen som soffa kan det vara värt att investera i en bäddsoffa med extra stabil fjädring och flera lager fyllning i sittdelen. Om bäddsoffan däremot ska användas mer i syftet som en säng för gäster kan det vara bra att leta efter en soffa som erbjuder liknande komfort och ergonomiskt läge som en vanlig säng. De flesta soffor har både väldigt bekväma sitt- och liggdelar.

Andra sköna bäddsoffor

Nedan listar vi ett gäng bäddsoffor som är bra alternativ till våra tre favoriter. Samtliga av dessa soffor erhåller hög kvalitet och komfort och du kommer garanterat att inte bli missnöjd om du väljer någon av alternativen.

Dream bäddsoffa med förvaring – Budget

För att vara en bäddsoffa i budgetkategorin anser vi att den här modellen från Dream gör ett riktigt bra jobb, inte minst i förhållande till vad dess pris gör att man förväntar sig. Här får du nämligen både en stadig och robust bäddsoffa av en lite större modell som erbjuder sittplats för många och dessutom en generös sovplats vid utbäddning.

Designen på möbeln är stilren och klassisk som passar bra in i de flesta rum. Den diskreta, mörkgrå tonen på klädseln gör att soffan smälter in i hemmet och är enkel att matcha med din övriga inredning. Formen på soffan är väldigt funktionell, vilket gör det är lätt att placera den var som helst.

Soffans divandel är justerbar och du kan själv välja på vilken sida av soffan som divanen ska vara. I själva divanen finns förvaringsmöjligheter och där kan du exempelvis förvara bäddmadrassen och sängkläder för att göra det smidigt vid bäddningen. I denna bäddsoffa får du en garanterad god natts sömn tack vare den stabila utformningen och den högkvalitativa skumfyllningen. 

Visa priset

Polo XL hörnsoffa bäddbar – exklusiv

Polo XL hörnsoffa bäddbar är en riktigt snygg bäddsoffa som kan bli en stilren mittpunkt i vardagsrummet. Utformningen är inte bara stilren, den är också otroligt bekväm, både när det gäller användning i form av soffa och säng. Dessutom är ett plus att den är smidig och enkel att bädda ut!

En fördel med den här soffan är dess divandel som ger extra sittplats. Därför är denna soffa ett smart val för dig med en större familj eller dig som ofta har folk på besök. I divanen finns det goda förvaringsmöjligheter som gör det smidigt att gömma undan sådant som du inte vill ha framme. Om denna bäddsoffa fångade ditt intresse så kan du dessutom välja och vraka bland mängder av tyger och färger – för att skapa din drömsoffa!

För dig som vill investera i en mer exklusiv bäddsoffa av högsta kvalitet kan vi starkt rekommendera den här Gotland bäddsoffa Beddingeasy. Denna soffa håller vad den lovar och ger dig en bekväm sitt-och liggupplevelse som håller i sig i flera år.

Den här soffan är enkel i sin utformning och tar inte så stor plats, vilket gör den smidig att placera i mindre rum. Den avskalade designen gör det enkelt att matcha bäddsoffan i de flesta hemmen.

Tack vare ett specifikt fjädersystem och en extra tjock madrass är soffan både stadig och bekväm. Det går även otroligt snabbt att bädda ut den! Med andra ord en värdig investering trots sitt höga pris.

Visa priset

Ullrik bäddsoffa – budget

Ulrik bäddsoffa placerar vi in under kategorin budget och trots sitt låga pris håller den verkligen en hög standard. Det som gör den lite billigare är att designen är enkel och okomplicerad, men trots det är soffan både praktisk och bekväm och den passar bra in i det mindre rummet.

Soffan är klädd i rosa sammet som ger en lyxig känsla i rummet hos den som tycker om färg. Det allra bästa med soffan är att den enkelt omvandlas till en bädd och det görs smidigt genom att man fäller ner ryggdelen. Därefter är det enkelt att fälla upp delen igen för att använda möbeln som en soffa. Detta är helt enkelt en väldigt praktisk, smidig och bekväm soffa!

Visa priset

Asta Bäddsoffa framåt bäddad / Pocket – prisvärd

Asta bäddsoffa framåtbäddad/ pocket är ett riktigt bra och prisvärt alternativ för dig som söker en bekväm och snygg bäddsoffa till hemmet. I denna bäddsoffa får du en garanterad skön sömn hela natten lång. Soffan är dessutom otroligt bekväm att sitta i tack vare dess stadiga men också följsamma form.

Vi gillar verkligen att soffan är en kombination av användarvänlighet och prisvärdhet. Stommen i sig står stadigt och ser till att du sitter eller ligger tryggt, samtidigt som det kvalitativa skummet håller sig på plats. Att bädda tar mindre än 5 sekunder!

Visa priset