Bästa skänken till hallen – Köpguide av skänkar i mindre format

Bästa skänken till hallen – Köpguide av skänkar i mindre format

För dig som bor i en lite mindre bostad är det inte helt ovanligt att just hallen får ta en smäll när det kommer till storlek och utrymme. Även i större bostäder kan hallen vara enkelt komprimerad med begränsat utrymme, vilket då också innebär att inredning och möblemang kan bli något lidande.

Däremot finns det en viss typ av möbel som kan göra sig riktigt bra i mindre hallar, och det är just en skänk! Idag finns det mängder av mindre skänkar som är anpassade just för mindre hallar, där de inte tar upp lika mycket plats men fortfarande erbjuder det man vill åt. I den här köpguiden har vi samlat de som anser är bästa skänken för mindre hallar!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vad är en skänk?

Kort sagt kan man säga att en skänk är en ypperlig möbel för både förvaring, användning och inredning. En skänk kan idag användas till det mesta, men främst används de i vardagsrum och hallar som snygga förvaringsmöbler. Det finns dock också skänkar som passar perfekt som TV-bänk, i sovrummet och i köket.

Ursprung

Ursprungligen gjordes skänkarna just för att användas i köket som förvarings- och serveringsskåp. Dessa är möbler som man idag kallar för byffébänkar och köksskåp, vilket inte alls är lika vanligt att ha hemma som det var förr i tiden. Idag har denna nisch breddats och anpassats för flera användningsområden.

Olika skänkar

Beroende på vilken skänk man väljer kommer både utformning, storlek, design och förvaring att variera. Somliga skänkar kommer med fler förvaringsutrymmen men har lite mindre yta att placera saker på ovantill. Andra skänkar har stora toppytor men mindre förvaring. Vissa är mer för inredningen, en del för att sitta på, och så vidare.

Det som är bra med att det finns många olika skänkar idag är att det finns något som kan passa alla. Oavsett om du vill ha plats för att förvara kläder, skor, olika prylar, gömma undan spel eller leksaker, sortera papper eller tillbehör kan en skänk göra sig väldigt bra.

Exempelvis för dig med en mindre hall finns det skänkar som passar perfekt för det. Sen kan du själv välja användning, uppdelning och placering! En skänk är helt enkelt en perfekt möbel som alla kan ha i sitt hem för att ordna upp, ge mer utrymme och inreda på ett enkelt sätt.

Varför ha en skänk?

Att ha en skänk i sitt hem är fördelaktigt på flera sätt och viss. I och med att en skänk ofta har ett stilren och rätt exklusivt utseende med en rejäl bas gör de sig bra för det mesta. De behöver inte heller ta så mycket plats och kan lätta smälta in i hemmet vid behov. Trots det kommer de med många valmöjligheter.

Till att börja med kommer en skänk ofta med gott om förvaringsutrymmen där du enkelt kan sortera, organisera och gömma undan olika saker om så önskas. Skänkar kan även passa bra som prydnadsskåp och liknande.

En annan fördel med en skänk är att de ofta också kommer med en hel del yta ovanpå. Med andra ord kan de göra sig perfekt i hallen eller vardagsrummet både som förvaring, avlastningsbänk och prydnadsställ. Somliga bänkar kan också användas som kombinerad sittplats eller TV-bänk i och med att de är stabila och tåliga.

Med andra ord kan alla få stor glädje och nytta av att ha en skänk i sitt hem. Detta gäller oavsett bostadens storlek, ytor, planlösning och personliga behov. Du kan använda skänken precis till det du önskar, och det finns olika modeller av skänkar som kan passa alla!

Våra favoriter

Exklusiv: Ingatorp sideboard

Ingatorp Skänk

Du som har en liten hall och gärna lägger lite extra krut på att få till en perfekt skänk kan verkligen få glädje av den här! Ingatorp Sideboard är en klassisk modell i stilren och vacker design.

Här har man kombinerat en lite mer lantlig och avslappnad stil med högklassigt trä och detaljer i metall. Tack vare dess material av vitmålat trä går den bra ihop med det mesta och kan anpassas efter behov.

Det vi gillar lite extra med den här är att den rymmer mycket trots att den är rätt smal. Med en bredd på 134cm får den plats i de flesta hallar samtidigt som du får gott om förvaring. Du får tre stora skåp med ett hyllplan i vardera, samt tre lådor.

Perfekt för användning i hallen där du vill förvara eller gömma undan kläder, prylar och liknande. Dyr men mycket hållbar, stilren och slittålig. Den är till och med så pass bra att vi anser att den här är den bästa skänken för mindre hallar!

Visa priset

Prisvärd: Simona skänk

Simona Skänk

En något mer prisvärd variant när det kommer till mindre skänkar för mindre hallar är den här modellen, Simona skänk. I och med att den endast mäter 120cm i brett går den att placera i de flesta rum, hörn och platser. Med andra ord väldigt bra för dig som har något snålt med utrymme i hallen.

Det som gjorde att vi valde just den här skänken som vår mest prisvärda favorit var just dess enkla men snygga design. Träet gör att den kan smälta in med annan inredning, men också att den kan sticka ut och ta sin plats. Du får helt enkelt avgöra!

Simona skänk erbjuder många varianter av förvaring och sortering trots dess nätta storlek. Du får två öppna hyllplan, 3 generösa lådor och ett stort skåp med hyllor. Samtliga är försedda med behagliga handtag. Riktigt smidigt att gömma undan såväl mössor, väntar, nycklar, skor, papper, leksaker och dylikt.

Dessutom har du gott om yta ovanpå. Vi gillar också att denna kommer i flera material och färger. Överlag en mycket stadig och användarvänlig skänk som gör sig bra för det mesta.

Visa priset

Budget: Seaford skänk

Seaford Skänk

Den här skänken är enligt oss den absolut mest prisvärda modellen för mindre hallar. Seaford Skänk har ett mått på 80x40x103cm (B,D,H) vilket innebär att den är mycket nätt, liten och smidig att hantera. Enligt oss är det här en optimal storlek för dig som vill ha chansen att förvara saker på ett bekvämt sätt utan att fylla upp hela hallen.

Skänken innehåller också fyra luckor med olika förvaring: två lite större och två med ett hyllplan i vardera. På så sätt kan du fylla denna med det mesta du kan tänka dig samtidigt som du kan hålla ordning.

Andra egenskaper som vi gillar hos skänken är att de har gjort en slags kombination av material och färger. Skänkens sidor och ben är i svart metall, medan framsidans luckor är i trä med en naturskön touch. Så snyggt och stiligt! Det innebär också att möbeln både är tålig och hållbar. En riktigt bra skänk som är perfekt för mindre hallar. Och mycket prisvärd!

Visa priset