Bästa skänken 2022 – Snygg möbel med bra förvaringsutrymme

Bästa skänken 2022 – Snygg möbel med bra förvaringsutrymme

Att inreda ett hem är både roligt, kreativt och påfrestande på samma gång. Det finns en hel del saker att tänka på när det kommer till att inreda praktiskt och funktionellt. Samtidigt ska man också hitta en stil som passar en själv för att få till ett trivsamt hem, och så ska det matcha budgeten. En väldigt smart möbel som kan passa in i de flesta hem och både vara praktisk och snygg är en skänk. Med en skänk får du både en enkel möbel, förvaringsutrymme samt en inredningsdetalj. Det finns gott om skänkar på marknaden, men vilken passar mig, min stil och mitt hem bäst? Vi har samlat de 6 bästa skänkarna!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vilken är den bästa skänken? Här är våra favoriter!

Exklusiv: Paris skänk 

Paris Skänk

Den här skänken heter Paris Skänk och är en riktigt lyxig variant. Däremot stämmer både kvalité, funktionalitet och stil in med dess pris, vilket vi ändå gillar. Du får en svartmålad skänk med gott om förvaring både i form av skåp och lådor. Designen i sig går i en exklusiv, vintage anda med klassiska detaljer och slitningar i lacken. Praktisk och så fin!

Visa priset

Prisvärd: Vienna skänk

Vienna Skänk

Den här skänken, Vienna Skänk, är enligt oss den mest prisvärda skänken. Trots att den kommer till ett rätt högt pris har den en kvalité som gör att den håller otroligt länge. Riktigt snygg och stilren design med skåpsluckor i glas, lådor med handtag i metall samt en lite mer kompakt utformning. Klassiskt elegant samtidigt som dess enkelhet gör att den funkar i de flesta hem.

Visa priset

Budget: Salvador sideboard

Salvador sideboard

För dig som vill ha en skänk av gammeldags stil är Salvador Sideboad något för dig! Den här kommer till ett bra pris men håller samtidigt hög kvalité rakt igenom. Dess naturliga design i vitmålat trä gör att den känns både unik, snygg och passande med det mesta. Förvaringen är också rymlig med både skåp och lådor. Snygg detaljer och stadig konstruktion.

Visa priset

Vad är en skänk?

Idag har uppfattningen om vad en skänk är blivit lite mer diffus. En skänk är en möbel som idag används både som extra förvaring, som TV-bänk, som kökslåda och som hallmöbel.

Ursprungligen var en skänk däremot en möbel som användes med syftet att förvara porslin och andra köksredskap. En skänk var då utformad i en högre design med lådor och skåp. I de olika skåpen och lådorna förvarade man då olika porslin, glas och bestick, medan den övre delen av skänken var tänkt att servera ifrån.

Dagens moderna version av en skänk är dock som sagt lite mer flexibel. Idag kan en skänk även benämnas som ett sideboard just av anledningen att det används som sidobord för olika delar av hemmet.

Så länge det är en slags bänk med förvaring både i form av lådor och skåp, med en övre del, ses det som en skänk. Du får själv bestämma vad användningsområdet ska vara, var den ska placeras och hur den ska se ut.

Snygg möbel med förvaringsutrymme

En skänk är som sagt en möbel utformad med olika typer av förvaringsutrymmen. Fördelen med att ha en skänk i hemmet är att du både kan förvara och sortera efter behov, att den kan användas som avställningsmöbel, samt att den kan passa in i de flesta rum.

De passar exempelvis riktigt bra in i ett vardagsrum eller i en hall där man ofta har lite smått och gott att förvara. I och med att det ofta finns både skåp och lådor kan du själv sortera och ordna helt efter eget tycke.

Det finns ingen tvekan om att en skänk är en riktigt snygg möbel som kommer med mängder av smarta funktioner och praktisk användning. Oavsett hur ditt hem ser ut och vad du är i behov av kan en skänk göra mycket. Idag finns det mängder av olika modeller att välja mellan!

Olika typer av skänkar

När skänken uppfanns som möbel var användningsområdet det samma – den skulle användas för att förvara porslin och andra köksredskap, samt för att servera mat och placera tallrikar.

Idag är användningsområdet av en skänk lite mer flexibelt och går att anpassa efter behov. Som vi tidigare varit inne på finns det idag mängder av olika modeller som kan passa olika bra i olika hem. Det finns skänkar i olika storlek, form, färg, material och förvaringsutrymme, samt i olika budgeter.

Klassisk skänk

Den absolut mest klassiska varianten av skänk är just den som liknar den ursprungliga modellen. En klassisk skänk är en lite mer avlång och något högre variant som utformats med lådor längst upp och långa skåp undertill.

Själv ovandelen är rätt generös och rymmer mycket. Även designen är rätt utmärkande för den klassiska skänken. Här är materialet ofta i trä för att få den här lite gammeldags, slitna looken. Knopparna är ofta i metall för att ge kontrast.

Det är inte heller ovanligt att man på denna modell har gjort skåpen i glas för att man ska se porsliner där inuti. Överlag känns de både klassiska, stilrena och smidiga att förvara saker i. Trots att de först gjordes för att användas med porslin kan de användas för det mesta och placeras var som.

Vår prisvärda favorit Vienna är en modern tappning av en klassisk skänk, medan vår favorit inom budgetsegmentet, Salvador, är ett motsvarande exempel i gammeldags anda!

Avlång skänk

Avlånga skänkar är den modell som vi idag ofta använder som TV- eller mediabänk. Här är förvaringen något mer kompakt och höjden är inte alls lika generös. Dock finns det gott om yta även ovanpå skänken där både TV, kontroller, spel, bredband och andra tillkommande detaljer får plats.

Fördelen med avlånga skänkar är att de ofta kan användas i ett rum utan att ta så mycket plats. Trots det rymmer de än del i lådor och skåp. Den avlånga formen gör också att de står väldigt stadigt. De så kallade TV-bänkarna kan antingen stå direkt på golvet eller ha lite kortare ben undertill. Se vårt alternativ Matrice Sideboard som exempel.

Skänk i metall eller trä

En lite mer moden tappning av skänk som vi kan se allt mer av är skänk i metall. Just denna design känns sådär enkel och avskalad samtidigt som de upplevs som otroligt stiliga och rätt exklusiva. Detta gäller även liknande modeller i trä, där materialet är riktigt robust och rejält.

Man ser tydligt att både design och utformning är väl genomtänkt. Perfekt för er som vill få en lite mer rustik touch i hemmet! Fördelen med skänkar i metall eller trä är ofta att de både är hållbara, stadiga och att de tål mycket slit. I många fall har de även kombinerats med snygga glasdörrar för en lite mystisk stilkänsla.

Andra gånger kan de också kombineras med andra material, så som att man blandar trä och metall eller att man sätter dit detaljer av annat material. Oavsett är de riktigt snygga att placera i kök eller vardagsrum som ett center piece. Se vår exklusiva favorit Paris samt vårt exklusiva alternativ Athea för exempel!

Hallskänken

Den funktionella hallskänken är de skänkar som är utformade med lite mer förvaring, det vill säga med fler förvaringslådor och skåp i olika storlekar. De är också stadiga.

De skänkar som är specifikt passande för att använda i hallen har ofta en rektangulär design, där de är något längre än vad de är höga. På så sätt får du gott om yta både i och på skänken, utan att de tar alldeles för mycket plats. Bergen Sideboard kan vara en passande modell här. 

Den enkla skänken

Sist men inte minst finns det en modell av skänk som man kan kalla för den enkla skänken. Med det menar vi sådana skänkar som är otroligt avskalade och nätta i sin design, och som ibland inte heller kommer med mer än en sitt- eller förvaringsyta. De här kan användas i hallen eller som TV-bänk med möjlighet att placera föremål under toppskivan.

Våra favoritbäddsoffor


Exklusiv: Paris skänk 

Paris Skänk

Paris Skänk är ett riktigt bra alternativ för dig som vill inreda ditt hem med en exklusiva och elegant förvaringsmöbel. Den här skänken har en riktigt lyxig vintageanda som bara osar lyxig antikvitet och högkvalitativa material.

Både utformning och design är väl genomtänkt för att leverera bästa möjliga möbel i dess kategori. Trots att skänken kommer till ett högre pris anser vi att den är värd det – du får otroligt mycket för pengarna!

I och med att den kommer i en svartmålad design går allt att matcha med denna. Snygga detaljer så som slitningar i lacken sätter verkligen stämpeln. Vi gillar också att förvaringen är dold så att du själv kan välja vad som ska placeras där i.

Vad gäller funktionalitet och användning gör den sig även där väldigt bra. Skänken har ett flertal förvaringsutrymmen både i form av skåp och lådor i olika storlek. Dessutom finns det gott om utrymme att placera saker ovanpå skänken vid behov. Tack vare dess stabilitet går den perfekt som TV-bänk och liknande. Riktigt bra!

Visa priset

Prisvärd: Vienna skänk

Vienna Skänk

Vienna skänk är ett superbra alternativ för dig som vill inreda hemmet med en klassisk variant av skänk där gammal elegans möter modern simplicitet. 

Här har de helt enkelt kombinerat känslan av ett gammaldags vitrinskåp i och med glasdörrarna, samtidigt som dess lite mer kompakta form och diskreta vita färg gör att den känns sådär trendigt enkel. Du får dock både skåp och lådor!

Den här modellen är perfekt för användning i vardagsrummet, som snygg extraförvaring i köket, eller som avlastningsplats i hallen. I och med att den är lite kortare kan den också passa in även i lite mindre hem. Som sagt en användarvänlig skänk till ett bra pris.

Visa priset

Budget: Salvador sideboard

Salvador sideboard

Den här modellen av skänk är en sådan där typisk klassisk variant som verkligen passar in i de hem där gammalt möter nytt. I och med att den här är lite högre och samtidigt lite kortare tar den inte överdrivet mycket plats, men ger samtidigt gott om förvaringsutrymme. Du får tre lådor och 2 långa dörrar!

Salvador Sideboard utmärker sig en aning på marknaden, och det inte bara på grund av dess klassiska modell som skänkarna såg ut förut. Den här kommer också till ett väldigt bra pris trots att den är tillverkad av kvalitativt material i en naturlig design.

Valet av vitmålat trä gör att skänken också går att matcha med det mesta. Antingen kan den användas som en statement möbel i sig, eller så kan den smälta in i bakgrunden och fylla en praktisk funktion. Vi gillar dock att de har kombinerat enkelhet med snygga detaljer, samt att toppskivan är mycket slittålig och stadig. En mycket bra möbel!

Visa priset

Alternativa bäddsoffor

Vi har gått igenom och testat runt många skänkar och här nedanför listar vi de skänkar som enligt oss inte riktigt nådde fram till att bli våra favoriter inom respektive kategori. Dessa skänkar anser vi fortfarande vara mycket bra och kan passa dig utmärkt.

Athea skänk i plåt – exklusiv

Athea skänk

Vill du investera i en hållbar, tålig och rejäl skänk? Då kan den här modellen Athea bli en riktig favorit!

Till att börja med kommer den till ett pris som bara skriker lyx och kvalité. Det som utmärker den här lite extra är inte bara att dess funktion och design motsvara priset, utan vi gillar också att den känns sådär extra robust och stadig.

Tack vare valet av material i stål kommer skänken också hålla sig fräsch och snygg riktigt länge. Den tål det mesta och står på sin plats. Perfekt inredningsdetalj för de flesta hem! Vi gillar verkligen dess rustika och coola design i svartmålad metall.

Som pricken över i:et har den 3 glasdörrar för en mer stilren look. Perfekt för dig som gärna visar upp porslin, inredningsdetaljer eller liknande inifrån skåpet. Generös förvaring och tillgänglig användning!

Dess exklusiva pris må inte passa alla, men för dig som vill slå på lite extra är den här toppen. Nästintill likvärdig med vår exklusiva vinnare, men dessvärre nådde Paris skänk något högre.

Visa priset

Gotland bäddsoffa Beddingeasy – prisvärd

Bergen sideboard

Det här är en så kallad sideboard som gör sig riktigt bra både för förvaring, inredning och praktisk användning. Bergen Sidebord kan likaväl användas som TV-bänk, skänk i hallen eller som extra förvaring i sovrummet. Skänken har 4 förvaringsutrymmen i olika storlek.

Tack vare dess långsmala design är den smidig att hantera och kan placeras i de flesta utrymmen utan att upplevas som för stor. Trots det är den rejäl och stadig. Det finns också gott om plats ovanpå skänken för lite extra utrymme, eller för placering av snygga detaljer.

I och med att skänken har ett rätt enkelt men samtidigt mycket stilrent utseende gör den sig bra i de flesta hem. Den vita designen med träben är moden, trendig och anpassningsbar.

Här har det lagts mycket fokus på såväl materialval som design och funktion. Hög kvalité, funktionell och väldigt snygg! Skänken är också lätt att montera och kan användas även i mindre hem.

Visa priset

Matrice sideboard – budget

Polo XL hörnsoffa bäddbar är en riktigt prisvärd bäddsoffa som verkligen kan bli till en stilren medelpunkt i hemmet. Tack vare dess robusta men samtidigt eleganta design passar den inte som handen i handsken oavsett om det gäller en mindre lägenhet eller ett rymligt vardagsrum.

Och utformningen är inte bara stilren, den är också otroligt bekväm att sitta i och känns sådan tryggt pålitlig oavsett om det gäller användning som soffa eller säng. Vi gillar också att den är smidig att bädda ut och att den känns riktigt stadig i alla lägen.

En annan fördel med den här är att den har en divandel som både ger mer utrymme och ett mer rejält intryck. Här finns det även förvaring. Är du intresserad av att investera i den här kan du välja och vraka bland mängder av tyger och färger – riktigt bra och personligt!

Visa priset