Köpguide – Hitta det perfekta soffbordet

Är du på jakt efter ett nytt soffbord för vardagsrummet eller kanske allrummet? Har ditt gamla soffbord gjort sitt eller känner du kanske att det är dags att förnya vardagsrummet. Då har du kommit helt rätt! Att byta ut soffbordet är en av de mest effektiva åtgärderna om man vill förnya sitt vardagsrum tillsammans med att uppdatera textilier och andra accessoarer. Tänk själv, om budgeten är begränsad så gäller det att välja de saker som upplevs som de som höjer känslan mest i förhållande till vad de kostar. En soffa kostar ofta mycket pengar, i stort sett alltid mer än det kostar att byta ut soffbordet.’

Nytt eller begagnat soffbord

När du söker ett nytt soffbord är det första du måste bestämma dig för om du ska ha ett nytt eller begagnat soffbord. Båda kommer med sina fördelar och nackdelar. Fördelen med ett begagnat soffbord är främst att det ofta är billigare än att köpa ett nytt soffbord. Dessutom är det bra för miljön genom att du bidrar till det cirkulära samhället. Nackdelen är att soffbordet i fråga redan är använt och därmed har kortare livslängd kvar. Beroende på kvalitet kan detta såklart vara både relativt lång respektive relativt kort tid. Är det bra kvalitet och gedigna material som massivt trä hållet detta ofta mycket längre och detta blir en mindre viktig aspekt.

Fördelen med att köpa nytt soffbord är att utbudet ofta är bredare, framför allt om du föredrar en modernare stil. Priserna är såklart ofta högre men kan kompenseras av att de kommer hålla längre än ett redan använt av motsvarande kvalitet. Dessutom får du precis det du vill ha och det kommer vara utan märken och skador.

Köpa nytt soffbord online eller i butik

Om du ska köpa ett nytt soffbord online finns det några saker att tänka på.

  1. Bestäm en budget och håll dig till den. Det är lätt att dras iväg av alla snygga soffbord som kanske ligger över din budget. Lägg hellre lite mindre pengar och investera i nya kuddar och textilier för pengarna som blir över. Eller vänta och spara ihop till det soffbord du egentligen vill ha om budgeten inte tillåter detta i dagsläget.
  2. Fundera över form och storlek. Hur ska bordet användas och av vem? Ska det fungera som en social mötesplats där ni samlas och fikar tillsammans eller är soffbordet du söker snarare en accessoar som ska förhöja känslan utan att vara en särskilt praktisk möbel? Låga bord kan ge en häftig effekt men är inte särskilt praktiskt när mormor kommer och ska dricka kaffe. Utgå från dina behov och livsstil när du väljer form och storlek.
  3. Stil och material. Vad söker du egentligen? Är det ett modernt soffbord i glas, ett mer traditionellt soffbord i furu eller kanske ett stabilt soffbord i ek? Fördelen med massiva soffbord i ek och furu är att de kan slipas ner och få nytt liv om det blir märken och fläckar men de kan också ge en tung känsla om det är många stora och tunga möbler i ett mindre utrymme vilket kommer få vardagsrummet att kännas trångt och mindre än det är. Glas är snyggt men tänk på att det kommer bli mycket putsande om du har små barn eller barnbarn på besök ofta.

Så oavsett om du söker ett modernt soffbord eller ett mer i den traditionella stilen så hoppas jag att du fick lite tips på vägen i denna köpguide.

Lycka till!

0 Comments on “Köpguide – Hitta det perfekta soffbordet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *