Säkerhetsdörr – Bästa säkerhetsdörren

Säkerhetsdörr – Bästa säkerhetsdörren

Att köpa säkerhetsdörr är inte alltid ett lätt beslut. Det finns många olika typer av säkerhetsdörrar och olika leverantörer, vilket gör det svårt för personer att välja dörr och leverantör. Därför besvarar vi här de vanligaste frågorna och tipsa om den leverantör som vi tycker är bäst på marknaden idag.

Vad är en säkerhetsdörr?

En säkerhetsdörr är en dörr som är byggd för att öka skyddet mot inbrott samt brandskyddet genom att dörren fungerar som ett kassaskåp, dörren har en stomme och karmar av stål. Yttre delarna av dörren beläggs med folie och eventuella detaljer med speglar och karmar av träfaner. För att säkerheten ska vara hög sitter dörren ihop med säkerhetsklassade gångjärn och lås. Slutresultatet är att säkerhetsdörren kommer se precis ut som en vanlig dörr med skillnaden att skyddet mot inbrott ökar avsevärt.

Varför köpa en säkerhetsdörr?

Säkerhetsdörrar har flera fördelar jämfört med en vanlig dörr:

Den primära fördelen och anledningen till att köpa en säkerhetsdörr är att skyddet mot inbrott ökar kraftigt. Det tar ca 10 sekunder för en inbrottstjuv att ta sig i genom en vanlig dörr, men med en säkerhetsdörr kommer sannolikt inte ens försöka bryta sig in. Detta på grund av att det inte är möjligt att bryta upp den utan att det medför väsen som kommer dra till sig polisen.

Andra fördelen med är att brandskyddet ökar, säkerhetsdörrar skyddar mot brandgas och rök. En vanlig säkerhetsdörr står emot brand i upp till 60 minuter. Säkerhetsdörrar överhettas inte och släpper inte i genom sticklågor.

Vanliga dörrar ger ofta lite ljudisolering och det läcker ljud från bostaden ut och även utifrån och in till bostaden. En säkerhetsdörr ger bättre ljudisolering och ljudläckage från bostaden försvinner.

Sista fördelen är att det ökar värdet på bostaden och kan även sänka kostnaden för hemförsäkring.

Leverantör

Det finns många aktörer som säljer och installerar säkerhetsdörrar och baserat på våra erfarenheter har vi en favorit, Dörrfabriken. De tillverkar, säljer och monterar säkerhetsdörrar i olika prisklasser med högt fokus på kvalitet. Så om du letar efter en säkerhetsdörr rekommenderar vi att du hör av dig till Dörrfabriken. För att läsa mer om Dörrfabrikens säkerhetsdörrar, klicka här.